Hoe werkt adopteren?

Iedereen kan, als adoptiehouder, een boom adopteren. Dit kunt u doen als particulier of als bedrijf/organisatie. Als adoptiehouder kiest u de gewenste boom en locatie. Een boom kan vervolgens voor één jaar worden geadopteerd. Tegen bijbetaling van € 5,- per boom kan een houten bordje met zijn of haar naam worden geplaatst. De adoptie wordt na een jaar niet stilzwijgend verlengd. De adoptiehouder wordt ruimschoots voor het aflopen van het jaar benaderd met de vraag of hij of zij de adoptie wil verlengen.

Kiest u voor een bestaande boom (een boom die gedurende de aanschaf van het kavel al geplant was), dan betaalt u € 25,- per boom per jaar (vrij van BTW). Kiest u voor een nieuwe boom, dan betaalt u € 95,- per boom voor het eerste jaar en daarna € 25,- per jaar (vrij van BTW). De nieuwe boom wordt dan speciaal voor u (aan)geplant.

Uiteraard kunt u als adoptiehouder uw geadopteerde boom bezoeken.


De app Adoptree (coming soon!)
Samen met studenten van de opleiding Informatica van Hogeschool Inholland wordt de app Adoptree ontwikkeld. Met deze app wordt het mogelijk om nieuwe en bestaande bomen te adopteren en de groei, temperatuur, CO2-compensatie, de vochtigheid en de gezondheid van de adoptieboom te zien. Ook kan de app worden gebruikt om rondleidingen te boeken in het bos.

De app Adoptree kunt u gebruiken om alle informatie over ‘uw’ boom te zien en te volgen